Κολιοί στο φούρνο πλακί - Μια εύκολη και νόστιμη σπιτική συνταγή
Δείτε πως θα τους φτιάξετε
Γρήγορο και εξαιρετικά νόστιμο φαγητό.
Θα χρειαστούμε, κολιούς καθαρισμένους, λάδι, τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο λεπτές φέτες μισοφέγγαρο, μια δυό πιπεριές κέρατο, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαιδανό.
Τώρα πάμε να τους φτιάξουμε
Βάζουμε μέσα στο ταψάκι μας τους κολιούς, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα με το κρεμμύδι, στρώνουμε από πάνω τις κομμένες σε φέτες πιπεριές, πασπαλίζουμε με μαιδανό, ρίχνουμε λίγο λάδι και πολύ λίγο νερό, γιατί όλα αυτά βγάζουν νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, στο τελείωμα βάζουμε λίγο τον αέρα του φούρνου για να τα ξεροψήσει.
Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό.
Συνοδεύεται από φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα, κρασάκι η μπύρα δεν το συζητώ, επιβάλλεται…
Θα χρειαστούμε, κολιούς καθαρισμένους, λάδι, τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, ένα πολύ μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο λεπτές φέτες μισοφέγγαρο, μια δυό πιπεριές κέρατο, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαιδανό.
Τώρα πάμε να τους φτιάξουμε
Βάζουμε μέσα στο ταψάκι μας τους κολιούς, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα με το κρεμμύδι, στρώνουμε από πάνω τις κομμένες σε φέτες πιπεριές, πασπαλίζουμε με μαιδανό, ρίχνουμε λίγο λάδι και πολύ λίγο νερό, γιατί όλα αυτά βγάζουν νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, στο τελείωμα βάζουμε λίγο τον αέρα του φούρνου για να τα ξεροψήσει.Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό.
Συνοδεύεται από φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα, κρασάκι η μπύρα δεν το συζητώ, επιβάλλεται…