Κέικ με ροδάκινα και κεράσια
Έτσι θα μετατρέψετε ένα απλό κέικ στο απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό
Υλικά
40 γρ. βούτυρο3 κ.σ. ηλιέλαιο
190 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά
110 γρ. ζάχαρη (ή 120 γρ. καστανή)
2 καψουλάκια βανιλίνης
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
3 ώριμα μέτρια ροδάκινα σε φέτες
80 -100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα σε φετούλες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο στο ταψί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-7 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα.