Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
110γρ. ζάχαρη
180ml νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ
125ml σιρόπι
2κτ.σ. χυμό λεμονιού
150γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια
150γρ.πεπόνι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
8 θήκες παγωτού
8 ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε ακριβώς για ένα λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία εβδομαδα σ’ ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, αν θέλουμε να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Για την γρανίτα

Ανακατεύουμε το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε το καρπούζι μαζί με τη μισή ποσότητα του σιροπιού σ’ ένα μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες παγωτού μέχρι τη μέση. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες τοποθετούμε το πεπόνι μαζί με το υπόλοιπο σιρόπι στο μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει και αυτό ένα ομογενοποημένο μίγμα. Βγάζουμε τις θήκες από τη κατάψυξη και χώνουμε στο κέντρο τα ξυλάκια. Με προσοχή ρίχνουμε και το μίγμα μας από το πεπόνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη γρήγορα και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.