Μουσταλευριά: Το υπέροχο γλυκό του Σεπτεμβρίου
Η θρεπτική αξία του φθινοπωρινού αυτού γλυκού εδέσματος, είναι υψηλή
Αν έχεις φρέσκο μούστο αξίζει να φτιάξεις μουσταλευριά, όνομα και πράμα, μόνο με μούστο και αλεύρι γιατί θα γευτείς όλη την νοστιμιά του του φρέσκου χυμού των σταφυλιών.
8 φλιτζάνια τσαγιού μούστος (έτοιμος βρασμένος)
½ φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (μαλακό)
1 χούφτα αμύγδαλα (ανάλατα) ξεφλουδισμένα ή ελαφρώς κοπανισμένα καρύδια
Λίγη κανέλα
Σουσάμι (προαιρετικό)
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα 6 φλιτζάνια μούστο και όταν βράσουν προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν η μουσταλευριά πήξει, την αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία. Προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα.
Την σερβίρουμε και τη πασπαλίζουμε με κανέλα ή και σουσάμι. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον έξτρα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια για το γαρνίρισμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Υλικά
Υλικά για 10 μερίδες:8 φλιτζάνια τσαγιού μούστος (έτοιμος βρασμένος)
½ φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (μαλακό)
1 χούφτα αμύγδαλα (ανάλατα) ξεφλουδισμένα ή ελαφρώς κοπανισμένα καρύδια
Λίγη κανέλα
Σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Από τα 8 φλιτζάνια μούστου, παίρνουμε τα 2 φλιτζάνια και τα αναμιγνύουμε με το αλεύρι και το κορν φλάουρ (μίγμα).Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα 6 φλιτζάνια μούστο και όταν βράσουν προσθέτουμε λίγο-λίγο το μίγμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν η μουσταλευριά πήξει, την αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία. Προσθέτουμε λίγα αμύγδαλα.
Την σερβίρουμε και τη πασπαλίζουμε με κανέλα ή και σουσάμι. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον έξτρα τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια για το γαρνίρισμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr