Υλικά

450γρ. φύλλο κρούστας
200γρ. ζάχαρη
210ml ηλιέλαιο
6 αυγά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι
250γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
580γρ. νερό
400γρ. ζάχαρη


Οδηγίες

Αφήνουμε τα φύλλα να ξεραθούν και στη συνέχεια τα σπάμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα τα αυγά με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μετά το σπασμένο φύλλο κρούστας. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 180°C για 20-30 λεπτά.

Για το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι. (κρύο γλυκό - ζεστό σιρόπι).