Εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Το γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Υλικά
1,5 λίτρο γάλα180γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες
Οδηγίες
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το σιμιγδάλι.Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει.
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.