Ριζότο με ντομάτες και φέτα
Υλικά
1 φλ. ρύζι καρολίνα3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. φέτα, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το λάδι μαζί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα. Μόλις αρχίσει να την απορροφάει το ρύζι, προσθέτουμε με την κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το ζωμό σταδιακά, γυρίζοντας συνέχεια με το ρύζι να πιει κάθε δόση.
Το κάνουμε αυτό 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ρύζι, αλλά να είναι και κρεμώδες. Προς το τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρουμε.