Υλικά


1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
Μπέικον ή λουκάνικο
Κοτόπουλο ή άλλο κρέας κομμένο σε κύβους 
Πατάτες τηγανητές, αν θέλετε
Τυρί που λιώνει, 1 φλιτζάνι
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι - πιπεριές
1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
6 αυγά
Λίγο λάδι ή βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και 1/4 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση


Σοτάρετε τα συστατικά: Τηγανίστε πρώτα τα λουκάνικα ή το κρέας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μαγειρέψτε τα λαχανικά με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αρχής γενομένης από τα κρεμμύδια και τις πατάτες, και στο τέλος βάλτε τις κόκκινες πιπεριές, μέχρι να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια, οποιοδήποτε κρέας ή τόφου ή λουκάνικο. Προσθέστε στο τέλος ό,τι καρυκεύματα θέλετε, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βάλτε στο ταψί, και προσθέστε από πάνω τα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το τυρί.

Ψήστε τη φριτάτα: Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά, 8-10 λεπτά. Για να ελέγξετε, κόψτε μια μικρή σχισμή στο κέντρο της φριτάτας. Αν τα αυγά είναι ωμά, ψήστε για άλλα λίγα λεπτά.