Η πιο εύκολη συνταγή για παραδοσιακή βασιλόπιτα
Με αυτή τη συνταγή θα ικανοποιήσετε ακόμη και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της παράδοσης
Υλικά
750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. Βούτυρο Αγελάδος
1 πρέζα αλάτι
7 αυγά
1 ποτηράκι κονιάκ
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μίξερ το Βούτυρο Αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.