Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα
Τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκοτάκια
Υλικά
150 γρ βούτυρο φρέσκο2 κρόκους αυγών
70 γρ ζάχαρη άχνη
180 γρ αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σε κομματάκια το βούτυρο και δουλεύουμε καλά να αφρατέψει.Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και συνεχίζουμε το δούλεμα να ενσωματωθούν.
Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και εν συνεχεία το αλεύρι σιγά σιγά.Αφού το ζυμώσουμε καλά το κάνουμε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C.
Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος. Παίρνουμε μικρά κομμάτια τα πλάθουμε στρογγυλά και πλακέ. Με το δάκτυλο μας φτιάχνουμε στο κέντρο τους ένα λακουβάκι και βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα της αρεσκείας μας.Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.