Υλικά

500 γρ. γαρίδες
1 τμχ. κρεμμύδι ξερό
2 τμχ. κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1 τμχ. φινόκιο
50 ml κρασί
Άνηθος
Μαϊντανός
500 γρ. σπανάκι
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
Ζωμός από γαρίδες (από τα κεφάλια)
Αλάτι, πιπέρι, βούτυρο

Εκτέλεση


Σωτάρουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για 2 λεπτά. Ύστερα τα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε σωτάρει με βούτυρο και σκόρδο.

Τip
Μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα μας με λίγα κομμάτια παγωμένο βούτυρο.