Σπιτικό burger με μπιφτέκι λαχανικών
Ένα νόστιμο σνακ
Υλικά
3 πατάτες2 καρότα
2 πιπεριές
2 κολοκύθια
1 μελιτζάνα
μισό φλιτζάνι αρακά
3 κρεμμύδια
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε μαϊντανό, φρυγανιά, λίγο λάδι και προαιρετικά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά. Τώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Τα βασικά
Ψωμάκια για burger
Mπιφτέκια λαχανικών
Τα… συνοδευτικά
Σας προτείνουμε υλικά με τα οποία θα εμπλουτίσετε τo burger: Νηστίσιμο/vegan τυρί του τοστ ή τριμμένο, vegan μαγιονέζα, πίκλες, φέτες μαρουλιού, ντομάτα σε φέτες, μανιτάρια.