Σαρακοστιανά: Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
Μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές
![24fae0cf4e190078d5b9896e00870cd9_L](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-02-01/24fae0cf4e190078d5b9896e00870cd9_L.jpg)
Υλικά
4 μελιτζάνες5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω. Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.