Σαρακοστιανά: Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
Μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές

Υλικά
4 μελιτζάνες5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω. Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.