Σαρακοστιανά: Σαγανάκι με γαρίδες και φέτα
Ένα ορεκτικό που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους300 γρ. φέτα
1 νεροπότηρο ψιλοκομμένες τομάτες
1 νεροπότηρο ελαφρά συμπυκνωμένου χυμού τομάτας
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Με υπομονή καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τoν ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας κατά το ¼. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνετε τις γαρίδες στο ταψί.
Ψιλοκόβετε τη φέτα σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζετε ανάμεσα από τις γαρίδες. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου ¾ στους 200ο.
Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.