Υλικά


6 αυγά
4 κρεμμύδια ξερά
2 κιλά ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα 
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και η σάλτσα να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται.

Ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο προτού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά στη σάλτσα και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά, χωρίς όμως να στεγνώσουν. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.