Πεντανόστιμο μους αχλαδιού με τυρί κρέμα
Ένα ιδιαίτερο γλυκό
Υλικά
6 αχλάδια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. τυρί cottage
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση
Προετοιμάζω το ξύσμα του λεμονιού και το χυμό και τα φυλάω σε ένα πιατάκι κι ένα ποτήρι αντίστοιχα. Καθαρίζω τα αχλάδια από τις φλούδες, αφαιρώ τα κουκούτσια και τις ίνες και κόβω σε μεσαία κομμάτια. Τα ραντίζω με το χυμό του λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τη μισή ποσότητα από τη ζάχαρη κι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί, τα βράζω. Προσθέτω τα αχλάδια και τα ανακατεύω όλα μαζί για λίγα λεπτά, να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν τα αχλάδια μας. Με ένα τρυπητήρι βγάζω και στραγγίζω τα αχλάδια και τα αφήνω να κρυώσουν σε ένα πιατάκι. Φυλάω στην άκρη μερικά κομμάτια για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη (1/2 κούπα) και το τυρί και χτυπάω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Προσθέτω τον πολτό του αχλαδιού κι ανακατεύω με μια σπάτουλα λίγο ακόμη. Μοιράζω τη μους μου σε ποτήρια, γαρνίρω με τα κομμάτια αχλάδι. Βάζω τη μους στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρω κρύα.