Γρήγορη γαλατόπιτα
Ένα λαχταριστό γλυκό με ψιλό σιμιγδάλι, ζάχαρη και κανέλα
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά
2 κ.τ.σ. Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.