Σαρακοστιανά: Τηγανητοί κεφτέδες με αγκινάρα
Με ρίγανη και φρυγανιές
Υλικά
10 αγκινάρες1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 φρυγανιές
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).Όταν βράσουν, αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
Κοπανίζουμε τις φρυγανιές. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το ελαιόλαδο τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.