Σαρακοστιανά: Μακαρονάδα με καραβίδες
Μια συνταγή από τη Σκιάθο
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια24 καραβίδες φρέσκες
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
6 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο)
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες, αφαιρούμε με προσοχή το έντερο και αφήνουμε επάνω το κεφάλι.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις καραβίδες, τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 περίπου λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα.
Ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τις καραβίδες και τα ήδη βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να βράσουν για 2 με 3 λεπτά το πολύ.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.