Σαρακοστιανά: Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι
Ένα εύκολο φαγητό με μαϊντανό και άνηθο
Υλικά
½ κιλό μύδια φρέσκα1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.