Υλικά

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
230 γρ. αμυγδάλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
100 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. πολτοποιημένες φράουλες

Εκτέλεση


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το κορν φλάουρ και το βάζουμε στο μείγμα.

Στο τέλος ρίχνουμε και την σκόνη αμυγδάλου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε την άχνη με τον πολτό φράουλας. Γλασάρουμε το κέικ ζεστό.