Πανεύκολη τηγανιά με κρητικό απάκι, μανιτάρια και θυμάρι
Ένα εξαιρετικό κρητικό πιάτο
Υλικά
300 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. πετιμέζι
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το απάκι, τα ντοματίνια, το θυμάρι και σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Τέλος, σβήνουμε με το πετιμέζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.