Υλικά

18 γαρίδες Νο2 ή Νο3 καθαρισμένες (με το κεφάλι και την ουρά)
ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
3 – 4 πιπεριές χρωματιστές
1 – 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτ. σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπτά σε λίγο χυμό λεμονιού.

Περνάμε εναλλάξ στο κάθε σουβλάκι 3 γαρίδες διπλωμένες και 3 κομμάτια πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε δίσκο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού και γαρνίρουμε με άνηθο.