Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες
Μια συνταγή για όλες τις ώρες
Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλο κολοκυθάκι, τριμμένο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη αλευριού, το αλάτι, το πιπέρι, το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και το ζεσταίνουμε.
Παίρνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα του χυλού και ρίχνουμε στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Γυρίζουμε τον κεφτέ μας ώστε να χρυσίσει και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους εναποθέτουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια, όταν στραγγίξουν από το λάδι, τους περνάμε στα καλαμάκια και σερβίρουμε όταν έχουν κρυώσει.