Λουκουμάδες μήλου
Με κανέλα και χυμό λεμονιού
Υλικά
1 κούπα αλεύρι2κ.γ. baking powder
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4κ.γ. κανέλα
1/8κ.γ. αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1κ.γ. χυμός λεμονιού
1 κούπα ροδέλες μήλου
κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1κ.γ. κανέλα αναμειγμένα)
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και σερβίρετε.