Υλικά

Μισό πράσινο μαρούλι
1/3 κούπα μαγιονέζα light
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1/2 κούπα κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
4 μεγάλα αβγά, βραστά και σφιχτά
2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό και σέλινο
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση


Αρχικά, πλένεις το μαρούλι με νερό πολύ καλά. Σε ένα μπολ, προσθέτεις το μαρούλι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σέλινο. Παράλληλα, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζεις τα αυγά μέχρι να γίνουν σφιχτά.
Ξεφλουδίζεις τα αυγά, τα κόβεις στη μέση και τα προσθέτεις στο μπολ με τη σαλάτα.

Σε ένα πολύ μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τη μαγιονέζα light και τη μουστάρδα. Χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ρίχνεις το μείγμα στη σαλάτα. Χρησιμοποιείς λίγο λεμόνι για γεύση και σερβίρεις.