Υλικά

180 γρ. μαργαρίνη
380 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
100 ml. γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας λικέρ Αμαρέτο
2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι βανιλέτα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Για το γλάσο:
100 γρ. υποβρύχιο με γεύση μαστίχας
20 ml. νερό

Για τη διακόσμηση:
Φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρδισμένο (2-3 κουταλιές της σούπας)

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.Για το γλάσο τοποθετούμε το υποβρύχιο σε ένα μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό. Προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να ρευστοποιηθεί το μείγμα μας.Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το Βιτάμ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, το λικέρ και το εσάνς πικραμύγδαλου. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανιλέτα, και το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλέ στο μείγμα. Αλείφουμε μια φόρμα με Βιτάμ και την αλευρώνουμε ελαφρώς. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 175ο C.

Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, γαρνίρουμε το κείκ με το γλάσο μαστίχας και ρίχνουμε από πάνω λίγο φιλέ αμυγδάλου.