Ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Μια συνταγή με θαλασσινό άρωμα
Υλικά
500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες2 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μπόλικο ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες μας σε βραστό νερό. Μην τις αφήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό.Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαλακώσει και να πιει το ζουμάκι. Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Φορμάρουμε το ρύζι και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τo τριμμένο τυρί για τα παιδάκια.