Υλικά

Xυμός και λεπτές λωρίδες ξύσματος από 2 μεγάλα πορτοκάλια
120 γρ. ζάχαρη
45 γρ. ρυζάλευρο
500 ml νερό
50 γρ αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση


Τρίβουμε καλά τα πορτοκάλια με τον τρίφτη, παίρνουμε το ξύσμα τους, τα στύβουμε και κρατάμε τις πορτοκαλόκουπες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό τους, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο. Τα ανακατεύουμε καλά, για να διαλυθεί ο νισεστές και τα βράζουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κι ελαφρά κολλώδης κρέμα.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να σχηματίζει φουσκάλες από τον βρασμό στην επιφάνειά του, προσθέτουμε το περισσότερο από το ξύσμα και τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Μεταγγίζουμε την κρέμα σε 6 μπολάκια, ελαφρά περασμένα, εσωτερικά, με τις στυμμένες πορτοκαλόκουπες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν, για τουλάχιστον 4 ώρες, πριν τα σερβίρουμε, πασπαλισμένα με τις υπόλοιπες ζουλιέν (λεπτές λωρίδες της φλούδας) του πορτοκαλιού. Στα πιτσιρίκια αλλά και σε όσους δεν νηστεύουν μπορείτε να τη σερβίρετε και με λίγη σαντιγί!