Λαχταριστά κρουασάν μήλου
Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα υπέροχα γλυκάκια
Υλικά
Για τη ζύμη500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
2 μήλα
20 γρ. βούτυρο
40 ml. μέλι
30 ml. χυμό λεμονιού
5 γρ. κανέλα
20 γρ. σταφίδες
Για το γλάσο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 ml. μέλι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα του μεγέθους των κρουασάν που επιθυμούμε.
Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζύμη σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα. Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό. Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.