Γαύρος σαγανάκι
Ένας πολύτιμος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Υλικά
1 κιλό γαύρος2 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ρίγανη
Μαϊντανό
1 πιπεριά
χυμός ενός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τον γαύρο. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνετε ένα ποτήρι νερό, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την πιπεριά, και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Εν συνεχεία, προσθέτετε τον γαύρο και όλα αυτά τα σκεπάζετε μ’ ένα καπάκι. Τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε το λάδι και τον χυμό λεμονιού.