Υλικά

600 γραμμ. ώριμο πεπόνι (καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια)
260 γραμμ. ζάχαρη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές βότκα ή νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το πεπόνι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και ομοιγενής κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη βότκα ή το νερό (αν το σορμπέ είναι για παιδιά) και τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Όταν αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με σύρμα. Επαναλαμβάνουμε κάθε μισή ώρα για 6-7 φορές, μέχρι να πήξει ομοιόμορφα.