Κοκκινιστά λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα
Μια εύκολη συνταγή
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια4 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια
60 γρ. γκούντα τριμμένο
80 γρ. φέτα
100 γρ. τριμμένο ψωμί/ τριμμένη φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
100 γρ. λευκό κρασί
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε κατσαρόλα με λάδι. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό τομάτας, τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά. Σε πυρίμαχο σκεύος λαδώνουμε, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας, απλώνουμε τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε με λαζάνια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τελειώνουμε με μία στρώση σάλτσας, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 30’ στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια ψήνουμε 10 λεπτά στο γκριλ για να γκρατιναριστεί.