Ρυζόγαλο με κεράσια
Δροσιστικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή
Υλικά
4 κουταλιές ρύζι γλασέ4 κούπες γάλα
1 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
20 με 25 κεράσια
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με το ρύζι για περίπου 10 λεπτά, ρίχνουμε τις 3 1/2 κούπες γάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ενώ σε μια κούπα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στη μισή κούπα γάλα. Το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελευταία ρίχνουμε τα κεράσια.