Υλικά

3 γλυκοπατάτες
2 κομμάτια από στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ ή βραστό
2 κούπες ωμό σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ξερά μυρωδικά της επιλογής σας (ρίγανη, θυμάρι, μαϊδανό, βασιλικό, δενδρολίβανο, κόκκινο πιπέρι κλπ)
1 κούπα τριμμένο τυρί, όπως μοτσαρέλα, γραβιέρα, πεκορίνο κλπ.

Εκτέλεση


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Πλύντε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες. Ψήστε τες στον φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι εύκολα στο πιο χοντρό τους σημείο). Ανοίξτε τες στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα από κάθε κομμάτι, τοποθετώντας την σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Ραντίστε τις φλούδες-βαρκούλες που έμειναν με ελαιόλαδο αι ψήστε τις για 10 ακόμα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.Στο μεταξύ ξεψαχνίστε τα στήθη από το κοτόπουλο, ψιλοκόψτε το σπανάκι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυράκι. Ανακατέψτε.

Όταν το μείγμα με το σπανάκι και το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέστε την ψίχα από τις γλυκοπατάτες και ανακατέψτε και πάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. εμίστε τις φλούδες από τις γλυκοπατάτες με το μείγμα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί πάνω από την κάθε μία. Ψήστε τις λίγο ακόμα στον φούρνο μέχρι να λιώσει και να πάρει το τυράκι λαχταριστό χρυσαφί χρώμα.