Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
5 κρόκους αυγών
λίγη βανίλια
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
λίγα κεράσια

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα-κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπαιν-μαρί. Διαλύουμε τον καφέ με 3 κουταλιές νερό, τον προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφράτοι, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε τους κρόκους με τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος-σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθούν καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας προσεκτικά τη μους μεμια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με τη μους, μπωλ ή ατομικά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και λίγα κεράσια!