Υλικά

300 gr αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
Μέλι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση


Ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό, ανακατεύοντας καλά ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, παραμένοντας όμως ρευστό. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Όταν φουσκώσει ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού έναν έναν τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ έχουμε δίπλα στο μείγμα ένα ποτηράκι με χλιαρό νερό και εκεί ξεπλένουμε το κουταλάκι που χρησιμοποιούμε όταν αντιληφθούμε ότι δεν πέφτει καλά το ζυμαράκι στην κατσαρόλα με το λάδι.

Παίρνουμε μια πιατέλα και τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί, έπειτα βγάζουμε τους ροδοκοκκινισμένους λουκουμάδες και τους αφήνουμε να στραγγίξουν από τα λάδια. Βγάζουμε το απορροφητικό χαρτί και τους περιλούζουμε με το μέλι. Στο τέλος, βάζουμε τα ανυπόμονα πιτσιρίκια να πασπαλίσουν με το τριμμένο καρύδι.