Πώς θα φτιάξετε την πιο δροσιστική γρανίτα σοκολάτα
Για τις ημέρες του καύσωνα
Υλικά
140 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο500 γρ. νερό
130 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το κακάο. Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε έως ότου η κουβερτούρα λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο έτσι ώστε η θερμοκρασία του να πέσει στους 9° C (προτιμότερο είναι να το φτιάξουμε μία ημέρα πριν).
Το τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες παρασκευής παγωτού. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα περίπου το βγάζετε για να το ανακατέψετε καλά με αυγοδάρτη ή μίξερ για να σπάσει ο πάγος και να βγει ενιαία, λεία και απαλή η γρανίτα σας.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία στην κατάψυξη 6 φορές!