Υλικά

500 γρ. κεράσια
2 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα ψημένα, ψιλοκομμένα
50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε σιρόπι βράζοντας 1/4 του φλιτζανιού νερό με 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη για 6-7′. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν συνεχίσετε.

Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15′. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Οταν κρυώσουν το σιρόπι και τα βρασμένα κεράσια, χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε με σταθερή ροή το σιρόπι.

Ρίχνετε τα βρασμένα κεράσια, την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και την ψίχα των φιστικιών. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο. Αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε τις οδηγίες. Διαφορετικά, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και το βγάζετε 1-2 φορές ανά 2-3 ώρες και το ανακατεύετε.