Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μπανάνα
Η γεύση αλλά και η εμφάνισή του εντυπωσιάζουν
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές μέλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ). Το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.