Υλικά

½ φλ. νιφάδες βρώμης
1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. σιτάλευρο
½ φλ. baking powder
¼ φλ. βούτυρο
¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
1 αβγό
1 κ.γ βανίλια
½ φλ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε στο ταψί μια στρώση αλουμινόχαρτο και βουτυρώνετε ξανά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ενώ ρίχνετε και τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά που έχετε κρατήσει στο μπολ. Ανακατεύετε συνέχεια καλά και προσθέτετε το ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το απλώνετε με μια σπάτουλα για να πάει παντού. Από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψήνετε για 18-20 λεπτά. Για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο, «βυθίστε» μια ξύλινη οδοντογλυφίδα στο κέικ. Αν βγαίνει στεγνή αλλά με λίγα «ψίχουλα» το γλυκό είναι έτοιμο.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Το κόβετε σε κομμάτια. Μπορείτε να το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες.