Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι
Το κατεξοχήν φαγητό του χειμώνα
Υλικά
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο
5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι