Υλικά

6 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κεφαλοβραβιέρα τριμμένη
80 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Χαράζετε στην κάθε πατάτα ένα καπάκι σε σχήμα έλλειψης και αλείφετε τη φλούδα εξωτερικά με λίγο βούτυρο. Τυλίγετε κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C – 200° C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, αφαιρείτε το καπάκι και αδειάζετε αρκετή από τη σάρκα τους.

Στο μεταξύ ζεματίζετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά του. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄-3΄ ακόμη.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σπανάκι με τη φέτα και τη μισή κεφαλογραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες. Από πάνω σκορπίζετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα. Βάζετε πάνω στην κάθε πατάτα ένα κομματάκι βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.