Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα
Ένα από τα κατεξοχήν γλυκά που τιμάμε δεόντως μετά από ένα πλούσιο γεύμα
Υλικά για το σιμιγδαλένιο χαλβά
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
Μαρμελάδα φράουλα
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και το κουκουνάρι, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).
- Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
- Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.
- Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.