Τηγανητό ρύζι με λαχανικά
Ένα θρεπτικό φαγάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά, στο οποίο ανάλογα με την εποχή ή την όρεξή μας, χρησιμοποιούμε διάφορα λαχανικά
Υλικά για τηγανητό ρύζι
450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο4 κ.σ ηλιέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
8-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια, μεσαίου μεγέθους
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για τηγανιτό ρύζι
- Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό με αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά κυβάκια.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τη μελιτζάνα και τα κρεμμυδάκια στο ίδιο μπολ με τον αρακά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν και να μαγειρευτούν όλα, περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.