Εύκολο σουφλέ σπανάκι
Ένα καταπράσινο σουφλέ σπανάκι βγαλμένο από την ομορφιά και την ευωδία της ελληνικής γης
Υλικά για σουφλέ σπανάκι
500 γραμ. λαζάνι κοντό ή τριβέλι “Πετρόμυλος”500 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
10-15 φέτες μπέικον
250 γραμ. κεφαλοτύρι
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
Συνταγή για σουφλέ σπανάκι
- Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά ώστε να κρατάνε λίγο και είναι al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρολα.
- Βαζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το μπεϊκον και το ριχνουμε στην κατσαρολα όπου έχουμε τα λαζάνια.
- Στο ίδιο σκεύος που σωτάραμε τα κρεμμυδια, βάζουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το
- σπανάκι, προσθέτουμε λίγο μερό, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πίει το νερό.
- Τρίβουμε το κεφαλοτύρι στον τρίφτη και προσθετουμε στην κατσαρόλα με τα λαζάνια το σωταρισμένο σπάνακι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, αφήνωντας στην ακρη μια ποσότητα, και τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Βαζουμε προσεκτικά το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτωντας το τυρί που κρατήσαμε στην άκρη και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί.
- Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200ο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πιεί το σουφλέ την κρεμα γάλακτος.