Κανελόνια με κιμά και μανιτάρια
Μια νόστιμη συνταγή με κανελόνια και βασικά υλικά τον κιμά και τα μανιτάρια, ένα πιάτο που θα σας συγκλονίσει
![kanelonia](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-10-09/kanelonia.jpg)
Υλικά για κανελόνια με κιμά και μανιτάρια
400 γρ. κανελόνια300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. γκούντα τριμμένο
3 φλιτζ. τσαγιού χυμός τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κλωναράκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για κανελόνια με κιμά και μανιτάρια
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και έπειτα τον κιμά με τα μανιτάρια, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Στο ταψί ρίχνουμε ½ φλιτζάνι χυμό τομάτας και μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό τομάτας.
- Πασπαλίζουμε με το γκούντα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.