Κράκερς τυριού: Ένα σνακ που δε θέλει ψυγείο
Τα νόστιμα κράκερς τυριού μπορείτε να τα πάρετε στο γραφείο, στο σχολείο, ακόμα και στην εκδρομή
![cheddar-cheese-snack-crackers-ay](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2023-10-10/cheddar-cheese-snack-crackers-ay.jpg)
Υλικά για κράκερς τυριού
225 γρ. τριμμένο τσένταρ4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζ. αλεύρι
2 κ.σ. παγωμένο νερό
Συνταγή για κράκερς τυριού
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε καλά με ένα μίξερ το τυρί , το βούτυρο και το αλάτι.
- Όταν αναμειχθούν προσθέστε το αλεύρι και το παγωμένο νερό (1 κουταλιά κάθε φορά για το νερό). Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Δείτε τη ζύμη σας και αν είναι πολύ στεγνή προσθέστε λίγο παγωμένο νερό.
- Χωρίστε τη ζύμη στα 2 και πλάστε 2 στρογγυλά κομμάτια.
- Καλύψτε τα με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο ψυγείου για 30 λεπτά.
- Κατόπιν βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε την ώστε να σχηματίσει η κάθε μία ένα μεγάλο δίσκο με πάχος 1/2 εκατοστό.
- Κατόπιν κόψτε με τη βοήθεια ενός χάρακα κάθε ζύμη σε μικρά τετραγωνάκια φροντίζοντας να κάνετε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο κάθε κομματιού που θα το βοηθήσει στο ψήσιμο. Τ
- οποθετήστε κάθε κομματάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 13 λεπτά.