Υλικά για χοιρινές μπριζόλες φούρνου με μανιτάρια

6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
60 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 – 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 – 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, σε μεγάλα κομμάτια
5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες φούρνου με μανιτάρια


  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο σκεύος σε 2 – 3 δόσεις, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Tις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσουμε, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 – 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά.
  • Τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και από πάνω αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τες ενδιάμεσα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  • Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.