Πατατόσουπα με πράσο και μπέικον
Ένα συνηθισμένο φαγητό του χειμώνα, αλλά και ένας καλός τρόπος για ενυδάτωση, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό
Υλικά για πατατόσουπα
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες½ κιλό πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για πατατόσουπα
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα προσέχοντας να μη πάρουν χρώμα.
- Ρίξτε τις πατάτες, το θυμάρι και τον ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 30 λεπτά.
- Ρίξτε μετά το γάλα και πολτοποιείστε την σούπα στο μπλέντερ.
- Τηγανίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Το βγάζετε και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
- Μοιράστε την σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το μπέικον που έχετε ψιλοκόψει.